Jobba hos oss

Scanlube ABJobba hos oss
#striped-custom-628c53081dc2b h3:after {background-color:#d03c32!important;}#striped-custom-628c53081dc2b h3:after {border-color:#d03c32!important;}#striped-custom-628c53081dc2b h3:before {border-color:#d03c32!important;}

LEDIGA TJÄNSTER HOS OSS

När vi har lediga tjänster annonseras de nedan.

#striped-custom-628c53081ef6a h3:after {background-color:#d03c32!important;}#striped-custom-628c53081ef6a h3:after {border-color:#d03c32!important;}#striped-custom-628c53081ef6a h3:before {border-color:#d03c32!important;}

Laboratorieingenjör till Scanlube, Göteborg

 

Vi söker dig som vill ta dig an nästa utmaning som Laboratorieingenjör! Har du en bakgrund från arbete i kemilab? Är du en analytisk, noggrann person med ett starkt inre driv och bidrar med positiv teamanda? Då kan detta vara något för dig!

Arbetsuppgifter
I rollen som laboratorieingenjör kommer du att ha den stora förmånen och ansvaret att tillse att kvalitetskraven möts längs hela kedjan; från råvara in, under produktion och till färdig produkt ut mot kund. En viktig del är att stötta produktionen genom att utgå från deras behov och frågeställningar. När oförväntade situationer dyker upp och en utredning behöver göras, får du en viktig del i att driva felsökningen och att analysera prover. Den externa kontakten är utbredd, från kontakt med kunder, ägare och licensgivare till leverantörer. Att möta våra olika partners i deras frågeställningar är en viktig del av laboratorieingenjörens arbetsdag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ta ut batchprover direkt från produktionen och genomföra analyser. Proverna analyseras utifrån olika faktorer, såsom metallhalt och viskositet.
 • Analysera produktionsprocesser, driva felsökningar samt föreslå förbättringsåtgärder.
 • Redovisa och rapportera laboratorieresultat och utredningar i Excel eller liknande, såväl internt som externt.
 • Delta i utvecklingsprojekt för att utveckla och driva arbetet framåt.
 • Inneha instrumentansvar inom laboratorieavdelningens breda och moderna instrumentpark.
 • Analys av kundprover och utfärdande av analysrapporter.
 • Driva utvecklingsprojekt i avseende att utveckla laboratorieavdelningens arbete och arbetssätt, exempelvis digitalisering.

Scanlube erbjuder dig ett varierande och utvecklande arbete i ett prestigelöst, kundfokuserat och utvecklingsorienterat företag. Verksamheten är i en utvecklingsfas där du kommer få en viktig roll i att driva laboratoriearbetet mot ökad effektivitet, tillförlitlighet och hållbarhet i nära samarbete med interna såväl som externa intressenter.

Vem är du?
För att vara kvalificerad för rollen har du:

 • Utbildning som högskoleingenjör/civilingenjör med inriktning analytisk- alt. organisk kemi.
 • Minimum 1-2 års praktisk erfarenhet från industrin
 • God vana av MS Excel
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Erfarenhet från att redovisa/rapportera laboratorieresultat och utredningar
 • Vana av att självständigt fatta beslut och driva utvecklingsprojekt

Utöver ovan nämna punkter kommer vi lägga stor vikt på personliga egenskaper.
För att passa in och trivas i rollen har du ett starkt inre driv och initiativförmåga. Vi söker dig som är analytisk, ansvarsfull, noggrann och strukturerad i ditt arbete. Du bidrar med positiv energi, arbetsglädje och gott samarbete!

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Jefferson Wells.
Välkommen med dina frågor till ansvarig rekryteringskonsult Anna Edemyr, 072 – 730 52 46, Anna.Edemyr@jeffersonwells.se
Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan snarast.

Om Scanlube
Scanlube är en smörjmedelsfabrik med cirka 40 anställda som till lika delar ägs av Preem AB och Uno-X Energi AS. Fabriken ligger i Göteborgs Energihamn och tillverkar och distribuerar Texaco smörjmedel på licens från Chevron, till kunder i främst Sverige, Norge, Danmark, Finland, Baltikum och Island. Scanlube har en stark profil inom produktkvalitet, leveranssäkerhet, service och flexibilitet. Företagets kärnvärden är kundfokus, miljöomsorg, ansvar, gemenskap och utveckling. De är certifierade enligt ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 samt ISO 45001:2018.